POPLAVE

OSBiH pomažu u odbrani od poplava u općinama Bosanski Brod i Bosanska Dubica

Arhiv

Fena

22.3.2018

Pripadnici Oružanih snaga (OS) BiH danas od ranih jutarnji sati pružaju pomoć civilnim strukturama vlasti u odbrani od poplava u općinama Bosanski Brod i Bosanska Dubica.

Trenutno na širem području općine Bosanski Brod pripadnici OSBiH angažirani su s inžinjerijskim mašinama na iskopu i dovozu materijala za izgradanju nasipa u svrhu sprječavanja daljeg izlijevanja rijeke Save, te dovozu i montaži pontonskog mosta na putnoj komunikaciji Bosanska Dubica-Moštanica.

Na osnovu ukazane potrebe i hitnog zahtjeva Operativno-komunikacijskog centra - 112 (OKC-112) Ministarstva sigurnosti BiH, a u skladu sa odobrenim i propisanim procedurama, te odobrenja od strane Predsjedništva BiH, pripadnici OSBiH angažirani su na pružanju pomoći civilnim strukturama vlasti u odbrani od poplava.

Oružane snage BiH će, u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima i trenutno raspoloživim ljudskim i materijalnim resursima, biti spremne pružiti neophodnu pomoć i podršku civilnom stanovništvu na ugroženim područjima u odbrani od poplava, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.