SARAJEVO

Okončan sastanak predsjednika tri stranke s Kormak i Vigemarkom o Izbornom zakonu

M. Kadrić

Piše: S. DEGIRMENDŽIĆ

22.3.2018

Okončan je sastanak predsjednika SDA, SDP-a i DF-a, Bakira Izetbegovića, Nermina Nikšića i Željka Komšića s ambasadoricom Sjedinjenih Američkih Država Morin Kormak (Maureen Cormack) i šefom Delegacije Evropske unije u BiH Lars-Gunar Vigemarkom (Lars-Gunnar Wigemark), na kojem je razgovarano o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Sastanak je održan na poziv ambasadorice Kormak, a upriličen je u rezidenciji američke ambasadorice u Sarajevu.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić nakon sastanka je kazao da je razgovarano o konkretnom prijedlogu izmjena Izbornog zakona, ali je rekao i da su se učesnici i domaćini sastanka dogovorili da o detaljima prijedloga još uvijek ne izlaze u javnost.

Također, Nikšić je naveo da je učesnicima večerašnjeg sastanka rečeno kako će u narednim danima biti održan sastanak i drugih parlamentarnih stranaka s predstavnicima međunarodne zajednice.

- A, u međuvremenu, predstavnici međunarodne zajednice i eksperti svake stranke pokušat će približiti stavove. Mi smo večeras iznijeli svoje stavove i razmišljanja i, u svakom slučaju, mi u SDP-u smo spremni na kompromis i saradnju da riješimo problem Izbornog zakona. Ne znamo šta bismo više kao opoziciona stranka mogli ponuditi u ovom trenutku – kazao je Nikšić.

Inače, kako saznaje portal Avaza, ambasadori Kormak i Vigemark narednog utorka će na istom mjestu razgovarati s predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.