STAVOVI

Komšić o povlačenju kandidature: Ni mrtav!

N1

22.3.2018

Predsjednik Demokratske fronte i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je večeras da kandidaturu neće povući - ni mrtav.

Na pitanje novinara televizije N1 hoće li povući kandidaturu, odgovorio je: 

- Ni mrtav, zato što neću dopustiti da Dragan Čović ponovo ušeta u Predsjedništvo. Neka kandiduju Slavu Kukića pa ćemo vidjeti".

Potom je kazao kako "ovo više nije bitka, ovo je tuča". 

- Što se mene tiče, kandidat može biti bilo ko. U toj tuči, ovo više ne liči ni na šta, a najmanje na fer političku borbu. Cilj je pobjeda nad SDA i HDZ-om, cilj je pobijediti i SNSD - poručio je Komšić.

Upitan o tradiciji SDP-a BiH, Komšić je odgovorio da bi se SDP morao odlučiti šta baštini, Socijaldemokratsku stranku ili komunističku partiju. 

- Jer Socijaldemokratska partija je bila u teškom sukobu s komunističkom partijom tadašnjom. Ako baštini Socijaldemokratsku partiju, onda se može postaviti pitanje zbog čega je naslijedio imovinu - dodao je on.

O mogućnosti partnerstva s Građanskim savezom i Emirom Suljagićem, Komšić je kazao da kad bi birao po simpatijama s kim će raditi u svom poslu, on vjerovatno ne bi ni s kim govorio. 

- Isto kao u Vašem poslu. Ne slažete se s 40 posto ljudi u ovoj kući. Ovo je ozbiljan posao, ovdje se ne igraju. Posljedice naših poteza su dalekosežne. Govorimo o politici koristi koju možemo donijeti ovoj zemlji - rekao je Komšić.

Obrazložio je još jednom i zbog čega je napustio SDP. 

- Nisam se slagao s lopovlukom tamo. Izašao sam onog trenutka kada je gospodin Lagumdžija s HDZ-om sklopio sporazum o nejednakoj vrijednosti glasa. To je to - naglasio je on.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.