NEVRIJEME

Otežano uklanjanje snijega zbog nepropisno parkiranih vozila

Avaz.ba / Fena

23.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

FOTO: A. Durgut 

Ekipe KJKP "Rad" su u punom kapacitetu na terenu, a na ručnom čišćenju angažirano je 150 radnika te 50 specijalnih vozila koja čiste javne površine, trotoare, stepeništa, mostove.

Zbog obilnijih snježnih padavina u Sarajevu je u četvrtak bilo otežano kretanje i vozila i pješaka, a portparol KJKP "Rad" Mirza Ramić kaže za Fenu da su i bez snijega saobraćajne gužve svakodnevne u vrijeme od 15.30 do 17.30 sati.

Međutim, već danas je situacija bolja, trenutno su prohodne ulice prvog i drugog prioriteta, a kako je Ramić kazao, ekipe KJKP "Rad" rade neprestano 24 sata.

- Nastavit ćemo s aktivnostima u ulicama trećeg i četvrtog stepena. U poslijepodnevnim satima očekujemo nove snježne padavine, te ako bude potrebe, radit će se ponovo u ulicama prvog i drugog prioriteta – naveo je.

Problem ekipama "Rada" predstavljaju nepropisno parkirana vozila, te u noćnim satima u četvrtak iz tog razloga nisu mogli očistiti pojedine ulice.

- Imamo problema s nepropisno parkiranim vozilima u općinama Stari Grad i Centar, te u općini Novi Grad u pojedinim ulicama - rekao je on, i apelirao na građane da propisno parkiraju svoja vozila kako bi ekipe "Rada" mogle imati bolji pristup u čišćenju.

I brojni građani Sarajeva, posebno oni koji imaju poslovne objekte u centru grada, uključili su se u akciju čišćenja, što je objektivom zabilježio i naš fotoreporter. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.