KONKURS

Jedan od kriterija-broj zaposlenih koji će biti penzionisani

Sa sjednice u srijedu: Čekalo se na Vladu

M.R.S.

23.3.2018

Za sedam do deset dana trebalo bi da bude objavljen javni poziv čiji je cilj uvezivanje staža radnicima većinski državnih firmi iz FBiH koji su stekli uvjete za penzionisanje, potvrđeno je danas u Ministarstvu energije, rudarstva i industrije FBiH.  

Riječ je o 1,5 milion KM planiranih budžetom FBiH, a čija realizacija može početi nakon što je Vlada FBiH u srijedu odobrila program utroška. Kako je rečeno, pri izboru korisnika, ako ne bude dovoljno novca za dodjelu, kriteriji će, između ostalog, biti broj zaposlenih koji će biti penzionisani te ukupan broj zaposlenih.

Na oglas će se moći javiti firme čija je osnovna djelatnost metalna, elektro i automobilska industrija, zatim drvna, papirna i grafička industrija, kao i tekstilna, hemijska i građevinska industrija. Među osnovnim kriterijima je da imaju najmanje 50 zaposlenih.

U resornom ministarstvu su napomenuli da je planirano i milion KM za uvezivanje staža i radnicima privatnih preduzeća, kao i četiri miliona KM za finansiranje razvojnih projekata preduzeća namjenske industrije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.