REAKCIJE

Odgovor HDZ-a 1990 Čoviću: Iz srednje Bosne nestalo je sve što nije glasalo za Vas

Avaz.ba

24.3.2018

Povodom jučerašnje izjave Dragana Čovića u kojoj je govorio o odnosu HDZ-a 1990 i SDA, danas se saopćenjem za javnost obratila stranka HDZ 1990.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

- Na navedenoj konferenciji za medije, gospodine Čoviću, izrekli ste niz neistina (čak niti jednu istinu) o HDZ-u 1990 i stoga Vam se obraćamo kao Hrvati središnje Bosne, a ne kao politički predstavnici HDZ-a 1990.

Iako je uobičajeno da govorite neistine i obmanjujete javnost, pitamo se kao obični ljudi koji žele živjeti u središnjoj Bosni, zar nemate ni mrvu ljudskog dostojanstva i časti, za poštenje znamo što je, i zar zaista mislite da nećete odgovarati za nestanak hrvatskog naroda iz Bosne i Hercegovine za vrijeme Vaše vladavine i vladavine HDZ-a BiH?

Vi ste ti kojima će i historija, ali i hrvatski „narodni sud“ suditi i nećete pobjeći od njega kao što ste pobjegli i izbjegli suđenja po BiH.

Vi ste, da Vas to podsjetimo, iako to dobro znate, svojom politikom i politikom onih koji su je vodili Vašim zapovijedima s „vrha“ iselili naše prijatelje, rodbinu, braću, sestre, Hrvate koje nisu uspjela iseliti ni najmoćnija carstva koja su njime vladala.

A znate zašto Hrvate nisu uspjela iseliti najmoćnija carstva?

Zato što nikad u svojim redovima nisu imali izdajnika, bez obzira na razne historijske kontekste u kojima su živjeli. Eto, Vi zapravo uspijevate ono što ni najvećim carstvima nije do sada uspjelo, uspijevate iseliti „svoj“ narod!

Upozoravamo Vas da prestanete manipulirati i lagati hrvatski narod jer ste ga Vi, zajedno sa svojim strateškim partnerima SDA, u središnjoj Bosni dovoljno uništili, tako da je s prostora središnje Bosne nestalo sve što neće glasati za Vas. Cilj ste, zajedno sa svojim podanicima iz središnje Bosne, gotovo ispunili da možete biti doživotni vladar Hrvata (zbog čega i insistirate na promjenama Izbornog zakona), ali će Vam ti Hrvati suditi i od toga suda nećete pobjeći kao što ste pobjegli od sarajevskih sudova.

Žalosti činjenica da uz Vas stoje i udruge proistekle iz domovinskog rata, čija su članstva sve manja i manja zbog velikog broja lažnih stradalnika u njihovim redovima, dok neke od tih udruga čak takvi i predstavljaju, takozvani-samozvani branitelji, koji rata nisu ni vidjeli pa je i normalno da od takvih imate podršku, jer su i sami kao i Vi korumpirani i od takvih nikada oni zaslužni i pravi hrvatski vitezovi neće biti priznati. Zahvaljujući tim i takvim vođama, ni dan-danas nemamo ministarstvo branitelja u Kantonu središnja Bosna iako smo imali idealnu poziciju u ovom sazivu Sabora da to napravimo (11 zastupnika) – ali Vi i Vaši podanici ste ih uspjeli uvjeriti da im to ne treba na koordinacijama koje s njima redovno održavate.

Uspjeli ste Pilatovim primjerom i ponašanjem kupiti mlade ljude i uništiti im karijere i želju za borbom za bolje sutra, što je normalno za njihove vršnjake u zemljama EU (čega još nisu svjesni), a u Vašu močvaru takozvani HNS uvući i uništiti sve hrvatske stranke u BiH, iako nijedna od tih Vaših deset stranaka koje su u HNS nema nikoga osim njenih predsjednika koji Vam potvrdno klimaju za šaku srebrenjaka, a znamo kako su takvi kroz historiju prolazili-završili.

Tim HNS-om ste ubili hrvatsko pravo na izbor sarađujući i sa strankama platforme samo s ciljem održavanja na vlasti (središnja Bosna i Hercegbosanski kanton) i,  umjesto da održite, Vi ste uspjeli uništi hrvatsko jedinstvo u središnjoj Bosni, zahvaljujući, kako to kažete na navedenoj konferenciji, zapovijedima s vrha.

HDZ 1990 SBK neće dopustiti niti Vama niti Vašim podanicima da hrvatski narod nestaje, nego ćemo se boriti do zadnjeg sa samo jednim ciljem: „Čuvati i govoriti istinu, koju smo, evo, i Vama izrekli, jer, ako ne budemo govorili istinu, i mi ćemo snositi svoj dio historijske odgovornosti“.

A sad ostavljamo Vašim medijima da Vas hvale, lažnim braniteljima da Vas podržavaju, a narodu neka izabere.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.