NOVA LINIJA

Skandinavska aviokomopanija SAS uvela direktnu liniju Kopenhagen-Sarajevo

Avaz.ba

24.3.2018

Avio kompanija SAS Scandinavian Airlines počela je danas letove na direktnoj liniji Kopenhagen-Sarajevo-Kopenhagen.

Letovi će se obavljati u periodu između 24. marta i 29. septembra 2018. godine. 

Nakon inauguralnog leta, SAS Scandinavian Airlines će za potrebe ove linije koristiti moderni avion Airbus A320 sa 168 mjesta, kao i Airbus A320neo sa 174 mjesta.

Današnji let iz Kopenhagena prema Sarajevu, prvi na ovoj liniji, bio je u cjelosti popunjen, što potvrđuje veliku zainteresiranost putnika.

Avio karte Sarajevo-Kopenhagen možete rezervirati i kupiti putem šaltera prodaje karata Međunarodnog aerodroma Sarajevo ili putem web stranice Scandinavian Airlines www.flysas.com.

- Linija je od posebnog značaja za naše građane u Danskoj i Švedskoj, ali i za turiste iz ovog dijela Evrope koji sve više posjećuju našu zemlju. Cijene karata variraju ovisno od slobodnih mjesta i datuma rezervacije, odnosno putovanja, ali početna cijena povratne karte se kreće već od 170 eura - kazala je portparol sarajevskog aerodroma Sanja Bagarić - Arnaut.

- SAS Scandinavian Airlines je posljednja u nizu avio kompanija sa kojima je Međunarodni aerodrom Sarajevo uspostavio saradnju u proteklom periodu, čime se nastavljalju ostvarivati pretpostavke za rekordan broj putnika, avio operacija, te kargo prometa i u ovoj godini, što sve doprinosi razvoju turizma i jačanju ekonomske slike Sarajeva, Federacije BiH i cijele Bosne i Hercegovine - dodala je Bagarić - Arnaut. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.