SKANDAL

Košarac: Ako postoji novinar kojeg sam podmićivao, neka podnese krivičnu prijavu

Srna
25.03.2018 17:54

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac pozvao je novinara RTRS-a s kojim je, navodno, obavljao Viber prepisku, da podnese krivičnu prijavu za pokušaj podmićivanja.

- Ako takav novinar postoji, pozivam ga da podnese krivičnu prijavu protiv mene. Pokušaj podmićivanja kvalificira se kao krivično djelo i spreman sam da odgovaram ako je istina ono što tvrdi predsjedavajuća Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Aleksandra Pandurević - rekao je Košarac u izjavi za Srnu.

On tvrdi da je riječ o neistinama i podvalama Pandurević i SDS-a s ciljem diskreditacije RTRS-a.

- Cijela priča smišljena je u muslimanskim obavještajnim krugovima s ciljem da se nastave napadi i pritisci na Radio-televiziju Republike Srpske uoči oktobarskih izbora. Sklon sam da vjerujem da će SDS uskoro u cijelu priču uključiti i Regulatornu agenciju za komunikacije, na čijem je čelu bivši zamjenik predsjednika SDS-a Predrag Kovač - rekao je Košarac.

On je kazao da je i ranije upozoravao na činjenicu da "predstavnici SDS-a i Saveza za promjene koriste zajedničke institucije BiH za vođenje specijalnog rata protiv institucija i najviših funkcionera Republike Srpske".

- Za Republiku Srpsku je najbitnije da to prepoznamo i spriječimo. Kad je o meni riječ, nemam nikakvih problema da se utvrdi ko govori istinu, a ko obmanjuje javnost. Ponavljam, ako postoji novinar RTRS-a kojeg sam, navodno, pokušao da podmitim, neka podnese prijavu i neka se sve istraži, uključujući i moj telefon - zaključio je Košarac.

NA VRH