BIH

Saobraćaj u BiH odvija se po vlažnom kolovozu

Avaz.ba

27.3.2018

Kolovoz u BiH jutros je pretežno mokar ili vlažan, a zbog niskih temperatura iz BIHAMK-a upozoravaju na moguću poledicu u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Zbog većeg odrona na magistralnom putu M-16 Donji Vakuf-Jajce u mjestu Zelenkovac saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja i na ostalim dionicama koje vode kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na magistralnom putu M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica u mjestu Gašnica, zbog izlijevanja rijeke Save, saobraćaj je obustavljen za putnička vozila, dok teretna vozila saobraćaju navedenom dionicom.

Na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje obustavljen je saobraćaj za teretna vozila teža od 3,5 t.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog izvođenja radova na mostu Bojnik na dionici A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, saobraćaj se na mjestu radova preusmjerava iz vozne u preticajnu traku.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.