BIH

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH u posjeti Srbiji

Fena

27.3.2018

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Bosne i Hercegovine Sifet Podžić i njegovi zamjenici Borislav Bojić i Borjana Krišto boravit će od 27. do 29. marta u radnoj posjeti institucijama zakonodavne i izvršne vlasti Republike Srbije. 

Tokom boravka u Beogradu, delegacija Zajedničke komisije (u kojoj će biti i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović) imat će sastanke s predstavnicima Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Narodne skupštine Republike Srbije, predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Republike Srbije.

Na tim sastancima bit će razmijenjena iskustva u radu parlamentarnih odbora, a razgovarat će se i o stanju u sektoru odbrane Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, kao i o stanju i zaštiti ljudskih prava pripadnika oružanih snaga.

- Radna posjeta delegacije Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Bosne i Hercegovine institucijama zakonodavne i izvršne vlasti Republike Srbije bit će realizirana uz podršku Misije OSCE-a u BiH - najavljeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.