BIH

Hasanović: Ne mogu nas predstavljati oni koji učestvuju u Bukvarevićevom kriminalu

Borci žele rukovodstvo koje će braniti njihova prava

E. H.

27.3.2018

Obespravljeni demobilisani borci koji su početkom godine predali tužbu protiv Vlade FBiH i ministra za boračka pitanja FBiH Salke Bukvarevića (SDA) počeli su čistiti vlastite  redove.  

Naime, prekjučer je u Teočaku održana vanredna izborna skupština Organizacije demobilisanih boraca ove općine, na kojoj je smijenjeno dosadašnje rukovodstvo.

- Skupštini je prisustvovalo oko 100 boraca iz Teočaka. Većinom glasova odlučeno je da dosadašnji predsjednik Organizacije Dževad Avdičević i njegov zamjenik Omer Đedović budu smijenjeni - pojasnio je predstavnik demobilisanih boraca Ibrahim Hasanović.

Hasanović: Zanemarivali potrebe boraca

Dodao je da je smijenjen i Upravni odbor Organizacije te da je izabran novi, koji će u narednom periodu izabrati novog predsjednika.

- Smijenjeni su zbog nerada i zanemarivanja potreba demobilisanih boraca. Osnovna zamjerka bila je što su sarađivali s Koordinacijom temeljnih boračkih udruženja koju vodi Šerif Patković i zajedno s njim učestvovali u kriminalu ministra Salke Bukvarevića – istakao je Hasanović. 

Dodao je da su smijenjeni sarađivali s temeljnim boračkim organizacijama u FBiH, koje se bore da borci ne dobiju zaslužena prava.

- Ne mogu oni nas iz Teočaka predstavljati, jer smo u ime demobilisanih boraca iz 15 bh. općina predali tužbu protiv Vlade FBiH zbog nepoštivanja Sporazuma o dinamici realizacije boračkih zahtjeva - pojasnio je Hasanović.   

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.