SDP BIH

Mašić: Izvjesno je da će kandidat SDP-a biti Denis Bećirović

A. Kuburović/Avaz.ba

S. K.

28.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Predsjedništvo Socijaldemokratske parije BiH na današnjoj će sjednici finalizirati izborni program pod nazivom „Plan 10 ili Plan za 10“.

Kako je najavio član Predsjedništva Damir Mašić, SDP BiH će ovog oktobra pred birače izaći s planom do kojeg su došli istraživanjem među građanima i članovima partije.

- Bazirat ćemo se na deset oblasti: od zapošljavanja, zdravstva, obrazovanja, kulture, pravde, sigurnosti, EU integracija, pitanja mladih, reformi... U svakoj od tih tačaka imamo konkretne planove, a sve u cilju boljeg života svih građana u BiH - istakao je Mašić.

Prema njegovim riječima, 5. aprila u Tuzli ovaj će plan biti dat na usvajanje Glavnom odboru SDP-a BiH.

Mašić je najavio da će na današnjoj sjednici biti razgovarano i o kandidatima SDP-a BiH za Predsjedništvo BiH.

U petak istječe rok do kada je svaki član SDP-a BiH imao pravo da se kandidira te će nakon toga kantonalni i regionalni odbori uputiti prijedloge prema centrali stranke. U aprilu bi trebalo biti jasno koga će SDP kandidirati kao člana kolektivnog šefa države.

Mašić je, međutim, rekao da je gotovo jasno ko će to biti.

- Do sada je nepodijeljena podrška Denisu Bećiroviću – kazao je on.

Mašić je skrenuo pažnju i na kolaps vlasti u Federaciji BiH i naglasio da se ovakva parlamentarna kriza ne pamti još od rata.

- Nakon potpisivanja Vašingtonskog sporazuma 1994. godine Mariofil Ljubić je održavao sjednice, a Edin Mušić, predsjedavajući Zastupničkog doma FBiH, nije u stanju u miru zakazati sjednicu – naglasio je Mašić.

On je napomenuo da SDP BiH insistira na tri vanredne tematske sjednice – o statusu boraca i branilaca BiH, reformi obrazovanja i izbornim jedinicama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.