BIH

SDP: Vlada HNK kupuje zgrade i oružje, a građani jedva sastavljaju kraj s krajem

fENA

29.3.2018

Kantonalni odbor SDP-a BiH Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) uputio je kritike Vladi HNK-a koja "kupuje zgrade i oružje, dok građani jedva sastavljaju kraj s krajem".

Na svojoj jučerašnjoj sjednici Vlada HNK-a usvojila je odluku o nabavci policijskog naoružanja u vrijednosti 338.500 maraka te odluku o kupnji zgrade hotela "Ero", a iz SDP-a navode kako je odluka o kupnji hotela "Ero", nezakonite dok Skupština HNK-a ne razmotri i ne usvoji suglasnosti na neophodne dokumente.

- Vlada koja je počela mandat odlukama o obnovi stranačkih centrala, tokom mandata zasnovala novi vozni park, a isti završava kupovinom zgrade, ući će u povijest kao najbahatija od Dejtona - navodi se u SDP-ovom saopćenju.

Iz SDP-a podsjećaju da je Vlada FBiH donijela odluku o kupovini zgrade "staklene banke" u Mostaru te pozivaju predstavnike vlasti da kroz mehanizam koordinacije usuglase zajedničko korištenje tog objekta, a da planirana sredstva ulože u rješavanje problema građana.

- U vremenu kada se doktori i medicinsko osoblje uvjerava da nema dovoljno novca za njihove zahtjeve, pijani milijarder zvani Vlada HNK milione maraka baca niz Neretvu umjesto da u odgovornim pregovorima iskoristi svaku marku za očuvanje ljudskog resursa, kao najvažnijeg segmenta zdravstvenog sistema - poručili su iz Kantonalnog odbora SDP-a BiH HNK-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.