ZDK

KO SDP-a BiH: Podrška Bećiroviću da se kandidira za člana Predsjedništva BiH

Fena

30.3.2018

Predsjedništvo KO SDP-a BiH ZDK jednoglasno je, uvažavajući stavove svih općinskih organizacija SDP-a BiH ZDK, za kandidata za člana Predsjedništva BiH predložilo Denisa Bećirovića.

Sjednici Predsjedništva KO SDP-a BiH ZDK u četvrtak u Zenici prisustvovali su predsjednici 12 općinskih organizacija SDP-a ZDK, zastupnici svih nivoa zakonodavne vlasti u ZDK, predsjednici interesnih oblika i članovi NO KO SDP-a BiH ZDK.

Predsjedništvo KO SDP-a ZDK raspravljalo je, među ostalim, o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, s posebnim osvrtom na ZDK, te o procesu evidentiranja i predlaganja kandidata za opće izbore 2018. godine.

O aktuelnoj političkoj situaciji govorili su šefovi klubova zastupnika SDP-a u PD PFBiH i Skupštini ZDK Elvir Karajbić i Munib Husejnagić te zastupnica u PD PFBiH Jasmina Zubić. Predsjednici OO SDP-a ZDK informirali su o najznačajnijim aktivnostima u OO SDP-a ZDK, s posebnim osvrtom na proces evidentiranja i predlaganja kandidata, te pripreme za opće izbore 2018. godine.

O aktivnostima Predsjedništva SDP-a BiH na postizanju dogovora i rješenja za zajednički nastup ljevice i građanskih stranaka na predstojećim izborima prisutne su upoznali članovi Predsjedništva SDP-a iz ZDK. Sumirani su prijedlozi kandidata za člana Predsjedništva BiH iz 12 općinskih organizacija SDP-a ZDK.

- Apsolutna podrška članstva SDP-a BiH s područja ZDK i organa OO SDP-a ZDK data je potpredsjedniku SDP-a BiH i zastupniku SDP-a BiH u Parlamentarnoj skupštini BiH Denisu Bećiroviću - saopćeno je iz KO SDP-a BiH ZDK.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.