STANJE NA PUTEVIMA

Gužve na ulazu u BiH na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška

Avaz.ba

30.3.2018

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška duga su zadržavanja na ulazu u našu zemlju. 

Promet vozila povremeno je pojačan i na ostalim graničnim prijelazima, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta. Zbog nastupajućeg vikenda, a i praznika, još veće gužve očekujemo, kako na graničnim prijelazima tako i na putevima u našoj zemlji, saopćio je BIHAMK.

Na autoputu A-1, dionici Sarajevo zapad - Lepenica, zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban-Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Zbog sanacije klizišta na lokalitetu Treševine, na dionici A-1 Sarajevo sjever - Sarajevo zapad (desna strana po stacionaži), usporeno je saobraćanje. 

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17, Rajlovac - Stup, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.

Na magistralnom putu M-6 Bobanova Draga - Gorica (od zvonika-kapelice sv.Ilije Proroka u Bobanovoj Drafi do Nove crkve u Gorici) za vrijeme održavanja ceremonije „Put križa“, danas od 13.30 do 17 sati saobraćaj će biti obustavljen i preusmjeren na regionalni put R-421 Klobuk - Tihaljina - Sovići.

Zbog vjerske manifestacije (molitveno i procesijsko hodočašće na brdo Hum) danas do 18.30 sati usporeno će se saobraćati na magistralnim putevima M-6 i M-17.4 dionici Mostar - Miljkovići, a moguće su i kraće obustave. 

Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na dionicama koje vode kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo - Foča, Bihać - Bosanska Krupa, Konjic - Mostar, Jajce - Banja Luka, Bugojno - Novi Travnik, Rogatica - Višegrad i Turbe - Karanovac.

Za teretna vozila preko 3,5 tone saobraćaj je obustavljen na magistralnom putu M-14.1 Bosanski Brod - Velika Brusnica, kao i na regionalnom putu R-419 Rakitno - Blidinje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.