PDP

Borenović: U koaliciji oko SNSD-a nema dogovora o kandidatima

Fena

31.3.2018

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović smatra da se Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i njihovi koaliconi partneri nisu ni dogovorili ko je njihov kandidat za predsjednika RS, jer bi u suprotnom to i saopćili.

Smatra da su ove tri stranke jučer izvele farsu za javnost, potpisujući nekakav dokument uz direktan prijenos na Javnom servisu RS, o nečemu oko čega se nisu dogovorili.

- Ja ne znam šta su oni to potpisali, kada se ne zna ni ko su im kandidati. Savez za promjene je imena svojih kandidata saopćio. Čak i Dodikovo samoproglašavanje za člana Predsjedništva BiH postaje upitno, jer pokazuje da se plaši za svoj izborni rezultat, kao i ova koalicija. Sve to pokazuje i kakvo je stanje u ovoj koaliciji, što oni kriju – rekao je Borenović.

Smatra da Savez za promjene može na narednim izborima osvojiti, kako navodi, veliku pobjedu, kojom će budućnost RS biti stabilna i bolja.

– U suprotnom, RS će i dalje da tone u političko blato – dodao je Borenović u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Naveo je i da SNSD plaši građane RS NATO vježbama, u pokušaju da skrenu pažnju s ozbiljnih ekonomskih problema.

- Vlast u RS nema ništa da predstavi kao rezultat svog rada. Zato konstantno pokušavaju da izmišljenim temama zaokupe i zaplaše građane. Sve to što govore o navodnoj NATO vježbi na Manjači, uz upotrebu osiromašenog uranija, su najobičnije gluposti. I insistiranje na još nekim stvarima koje nemaju nikakvu podlogu u stvarnosti pokazuje njihovu nemoć i nespremnost da se pozabave problemima u zdravstvu, poljoprivredi, obrazovanjima, odlaskom mladih, borbom protiv kriminala i korupcije – tvrdi predsjednik PDP-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.