STAVOVI

Dodik: Bakirova supruga bi bila bolja u Predsjedništvu, čuo sam da je ona od riječi

Avaz.ba

4.4.2018

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik gostovao je sinoć na javnom servisu ovog entiteta, u emisiji "Oko", u kojoj je govorio o mogućem paralelizmu Kosova i RS, izmjenama Izbornog zakona BiH, te mogućnosti preseljenja u Sarajevo, ukoliko bude izabran u Predsjedništvo BiH. 

Dodik je govorio i o pristupanju BiH NATO savezu, kazavši da su se njegovi stavovi posljednjih godina mijenjali, u ovisnosti od promjena geopolitičkih prilika u svijetu. 

- Meni je predsjednik Rusije Vladimir Putin prije pet-šest godina, kada smo razgovarali, rekao da Republika Srpska i Bosna i Hercegovina, s obzirom na geografski položaj, budući da je okružena zemlja članicama NATO saveza, i sama treba da bude dio tog saveza. Međutim, od tada se mnogo toga promijenilo i mi smo odlučili da slijedimo Srbiju i ostanemo vojno neutralni - pojasnio je predsjednik RS.  

Na pitanje voditelja o navodnoj Dodikovoj izjavi da bi volio da Sebija Izetbegović, supruga Bakira Izetbegovića, bude bošnjački član Predsjedništva BiH, Dodik je odgovorio: "već sam navikao da se moje izjave izvrću pa tako je i ova, za koju me pitate."

- Ja u životu nisam vidio, ni sreo gospođu Izetbegović, samo su mi neki ljudi koji je poznaju rekli da je osoba koja drži do svoje riječi i koja ispunjava ono što je dogovoreno. Negdje sam rekao, pošto se s Bakirom Izetbegovićem ništa ne može dogovoriti, da bi bolje bilo da je njegova supruga u Predsjedništvu BiH umjesto njega. I to je sve - kazao je Dodik. 

Cijelu emisiju "Oko" pogledajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.