NOVI PREMIJER KS

Zolj zamjerio kolegama koji mu nisu čestitali imenovanje

S. Saletović/Avaz.ba

F. Sa - A. T.

4.4.2018

Nakon što je Adem Zolj imenovan za premijera KS, istakao je da će ubuduće biti organizirane redovne konferencije za medije svih ministara poslije svake sjednice Vlade, kao što su nekada bile. 

Također, osvrnuo se i na optužbe pojedinih zastupnika da je njegov ekspoze plagijat, istaknuvši da je izvukao iz literature samo definiciju o timskom radu koja mu se svidjela. 

- Zbog jedne definicije takvo nešto iznositi! Zamjeram kolegama. Politika je čudna stvar, zamislite da vam ne priđu i ne čestitaju vam. Ja to opraštam, dragi Bog sve vidi, čuje i zna. Nije to problem, ja nastavljam komunikaciju sa svima onima i koji su čestitali i koji nisu, jer ja sam takav čovjek – rekao je Zolj u svom prvom obraćanju za medije.

Istaknuo je da će raditi i na projektima koji su već započeti. 

- Suština mog dosadašnjeg rada bila je praćenje realizacije projekata. Ne interesiraju me javne nabavke. Meni nije bitno ko će biti izabran jer problem realizacije mnogih projekata kod ministara je što s projektom kreću od početka, pa onda prate ko će projektirati, ko će dobiti radove, pa onda stanu kad počne realizacija radova. A tad je najpotrebnije. Dovoljan vam je pokazatelj Južna longitudinala. Njih je interesirala sve dok se nije izabrao izvođač. Međutim, ja to suprotno radim – rekao je Zolj, istaknuvši da je njegov pristup sasvim drugačiji.

Zolj je naveo da je čovjek operativac te da zna gdje su problemi, kao i da zna kako treba pregovarati i s vlasnicima instalacija, kao i s načelnicima općina s ciljem realizacije nekog projekta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.