BANJA LUKA Predsjednik SDS-a

Govedarica: Nisu tačne tvrdnje premijerke Cvijanović i ministra Lukača

Fena
04.04.2018 19:00

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica rekao je da su današnje ocjene predsjednice Vlade RS Željke Cvijanović i ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača o sigurnosti u Banjoj Luci „netačne i neutemeljene“, saopćeno je iz ove stranke. 

- Željka Cvijanović istakla je danas da je sigurnost u Banjoj Luci ''navodno'' pogoršana i dodala da se oko toga ''pravi konstrukcija''. Lukač je još jednom ponovio da je sigurnost građana RS od prioritetnih poslova MUP-a. Ni Cvijanović ni Lukač nisu komentirali posljednje napade koji su potresli Banju Luku - kazao je Govedarica.

Podsjetio je da je 24. marta pronađeno tijelo Davida Dragičevića i dodao da je više nego očigledno da policija krije mnoge detalje koji su vezani za ovu smrt. Šest dana kasnije, kako je dodao, prijetnje smrću je dobio predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Milan Tegeltija, kao i glavni okružni tužilac iz Banje Luke Želimir Lepir i njegov zamjenik Zoran Bulatović. Dan nakon toga, 31. marta, nekoliko minuta prije ponoći, ispaljena je zolja u zgradu "Euroherca".

- Ako je sigurnost ''navodno'' pogoršana i, ako je tačno da se oko toga ''pravi'' konstrukcija, onda je pravo vrijeme da Cvijanović i Lukač saopće kako je preminuo David Dragičević, ko je prijetio Tegeltiji, Lepiru i Bulatoviću i ko je ispalio zolju u zgradu ''Euroherca''. Ili to za njih nije narušena sigurnosna situacija - tvrdi Govedarica.

Tvrdi da su svi u RS svjesni da je policija spremna da brani građane RS i dodao da, uprkos tome, u policiji „ima i onih koji su spremni da pod svaku cijenu zaštite pojedince koji su umislili da je Banja Luka njihov privatni posjed“.

NA VRH