BIH

Crnalić: Završne riječi Tužilaštva su neuvjerljive

Crnalić: Odbrana će biti uvjerljivija od Tužilaštva

Piše: M. Aš. - Ad. A.

5.4.2018

Tužilaštvo BiH danas je na suđenju Fahrudinu Radončiću, predsjedniku SBB-a, završilo s iznošenjem završnih riječi, a odbrane će svoja završna izlaganja Sudu BiH iznijeti 23. i 25. aprila.

Postupajuće tužiteljice Elvira Stanojlović i Suada Pašić ponovo su danas bespotrebno citirale brojne presretnute komunikacije koje su potpuno irelevantne za predmet, a u svojim završnim riječima pokušale su diskreditirati svjedoke odbrane pogrešno interpretirajući njihove iskaze.


Radončić: Uskoro kraj procesa dugog više od dvije godine

Asim Crnalić, šef tima Radončićeve odbrane, na upit novinara, prokomentirao je izlaganje završnih riječi Tužilaštva BiH.

- Tužilaštvo BiH nije bilo uvjerljivo, jer je u završnim riječima izvodilo dokaze umjesto da je obrazlagalo koja je uvjerljivost dokaza. Tom metodom Tužilaštvo je, nažalost, kod građana stvorilo odbojnost prema Sudu i suđenju. Jer, ako suđenje izgleda ovako, onda to nije nešto što bi zaslužilo afirmativnu ocjenu. Ne zbog toga kako Sud radi, već zbog toga kako Tužilaštvo obrazlaže svoj slučaj - rekao je Crnalić i dodao da će završne riječi odbrane biti zanimljivije i uvjerljivije od završnih riječi Tužilaštva BiH.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.