SKANDAL

Alija Ogrić druguje s Arkanovim kumom Borislavom Pelevićem!

Ogrić s Pelevićem na potpisivanju sporazuma o saradnji

E. Trako

6.4.2018

Alija Ogrić, potpredsjednik Općinskog odbora SDA Tešanj, blisko sarađuje s Borislavom Pelevićem, vjenčanim kumom zločinca Željka Ražnatovića Arkana i Svetlane Ražnatović Cece, otkriva „Dnevni avaz“.

Arkanovi „Tigrovi“  

Ovaj dvojac uspio je približiti kik–boks. Pelević je predsjednik Svjetske kik-boks federacije. A Ogrić, osim stranačkih, obnaša i funkciju potpredsjednika Kik-boks saveza Federacije. Na internetu se mogu čak pronaći fotografije njih dvojice prilikom preuzimanja Svjetske kik-boks federacije, a o koliko se bliskom odnosu između Pelevića i Ogrića radi, govori i podatak da je Ogrić upravo na prijedlog Arkanovog kuma imenovan u Upravni odbor WAKO federacije. 

Dok se iz njegove stranke busaju u prsa da su samo članovi SDA patrioti, Ogrić je na druženjima širom Evrope i svijeta tokom kik-boks turnira, u pauzama takmičenja redovno u društvu Arkanovog kuma.


Pelević na Arkanovom grobu

Arkan je bio vođa zloglasne Srpske dobrovoljačke garde, kriminalac i zločinac. O njemu najbolje govore svjedočenja preživjelih Bošnjaka. Naprimjer, Jusufa Trbića, jednog od mnogih Bošnjaka koje je u Bijeljini zarobila Srpska dobrovoljačka garda, tada popularno nazvana Arkanovi “Tigrovi”.   

Nakon zarobljavanja, do zore su ga tukli i mučili. Bio je tu, naravno, i Arkan. 

- Ti ljudi znali su šta rade. Nakon premlaćivanja ja nisam imao ni milimetar bijele kože, sve je bilo crno i modro - kazao je ranije Trbić. 

Svjedočenje Trbića  

Trbić je, ipak, na kraju pušten, i to zato što je, kako kaže, bio novinar, a Arkanu je upravo novinar i trebao, jer je htio da na Radiju Bijeljina objavi poziv Bošnjacima da predaju oružje. Drugi, međutim, nisu bili te sreće.

Inače, Ogrić je desna ruka Šemsudina Mehmedovića.

Arkanovu pušku poklonio Veljku

Pelević je ostao veliki prijatelj Cece Ražnatović i ostatka Arkanove porodice. Tako je za 18. rođendan Veljku Ražnatoviću, Arkanovom sinu, poklonio pušku njegovog oca.  

- Dogovorili smo se da, kada Veljko postane punoljetan, dođe kod mene kući i izabere stvari koje mi je poklonio njegov otac, a koje bi volio da ima. Posjedujem posebnu sobu koja je prepuna Željkovih darova i uspomena na naše zajedničke godine. Dat ću mu lovačku pušku kojom je njegov otac oborio jabuku u Žitorađi kad smo išli Ceci u prosidbu - ispričao je Pelević za srbijanske medije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.