ANKETA

Građani o najnovijoj izbornoj aferi o nestanku 35 tona papira za glasačkih listića

Admira Crnica | Aifa Kafić | Mirsad Hodžić

Piše: N. Ć. - E. K. - G. D.

7.4.2018

SARAJEVO

Admira Crnica:

- Glasam svake godine i uvijek bude neka krađa. Ne vidim zašto bi ova godina bila izuzetak. Čitala sam o toj krađi, ali ne mogu ništa više komentirati. Prevara se može spriječiti jedino ako svi izađemo na izbore i stalnim provjerama.

Aida Fakić:

- To o krađi glasova i nestanku papira iz skladišta sam pročitala u novinama. Nije me mnogo iznenadilo, svake godine bude neka malverzacija. Nadam se da će mlađe generacije raditi na tome da se obmane smanje.

Mirsad Hodžić:

- Ne glasam, odustao sam odavno. Ta afera me ne iznenađuje. Takva nam je država, bilo bi neobično da je nešto na pošten način ostvareno. Pred izbore se uvijek otkrije neka nova nepravilnost, pitam se šta će biti otkriveno ove godine.

JABLANICA

Edin Drežnjak | Zijad Tahirović | Samir Sarajlić

Edin Drežnjak:

- Ako je istina da su pokradeni listići i cijela ova afera se potvrdi kao tačna, onda su tu sigurno prste umiješale nacionalne stranke, koje su već dugo godina na vlasti. Nemoguće da neko ukrade 35 tona papira, a da već prethodno nije sve dobro organizirano i isplanirano.

Zijad Tahirović:

- Ukoliko je cijela priča istinita, onda su na redu nadležne institucije, Tužilaštvo i Sud Bosne i Hercegovine, da istraže, dokažu i kazne počinioce i sve one koji su na bilo koji način bili umiješani ili znali za ovu izbornu krađu.

Samir Sarajlić:

- Nadležne institucije moraju imati odgovornost, ali i cilj da zaštite građane koji imaju pravo na svoj glas. Mislim da bi se trebali uključiti nadležni organi gonjenja kako bi identificirali eventualne krivce i valjano ih kaznili.

BANJA LUKA

Nemanja Savanović | Borislav Babić | Miroslav Gojković

Nemanja Savanović: 

- To sve govori o našoj državi, krajnjoj neozbiljnosti i neodgovornosti. Pitanje je koliko je naših para otišlo na takvu nemarnost. Ako se to ikada ustanovi, neko bi trebao odgovarati za to, iako sam skeptičan što se toga tiče.

Borislav Babić:

- Ako se ovako ponašaju prije izbora, možemo samo misliti kako će biti u toku izbora. To je samo dokaz da ni u koga ne treba imati povjerenje. Sistem nas pravi budalama. Ako već moramo da trpimo neregularnosti, zar zaista i ovo mora da nam se dešava?

Miroslav Gojković:

- Ne pratim politiku i ne znam ništa o tome. Znam samo toliko da ne može biti nikome čudno ako nešto nestane u ovoj državi. Nestajali su aerodromi, nestajale su fabrike, nestajali su autoputevi, pa da neće nestati i glasački listići.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.