INVESTICIJE

Jusko s delegacijom Kuvajta: Investicioni fondovi žele graditi Koridor 5C

Fena

9.4.2018

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko sastao se danas s delegacijom Parlamentarne grupe prijateljstva Kuvajta koju je predvodio predsjednik grupe prijateljstva Valid Musad el-Tabtabai (Waleed Musaed Al-Tabtabaie).

Tema razgovara bilo je unapređenje odnosa dviju država i aktivno učešće kuvajtskih fondova u razvoju infrastrukture BiH i projektima na Koridoru 5C, kao i unapređenje aerodromskih kapaciteta zračnog saobraćaja BiH.

Predsjednik Parlamentarne grupe prijateljstva Kuvajta naglasio je da je kuvajtska strana spremna učestvovati u svim prometnim infrastrukturnim projektima sa završenom projektnom dokumentacijom te pozvao Ministarstvo da dostavi takve projekte kako bi se kuvajtski fondovi opredijelili za moguće investiranje.

Kuvajtska delegacija obavezala se poslati službeni poziv za održavanje sastanka delegacija BiH i Kuvajta, na kojem će biti prezentirani projekti za čije investiranje je zainteresiran Kuvajt.

Jusko je zahvalio na pozivu te istaknuo da će Ministarstvo pripremiti prezentaciju projekata iz svoje nadležnosti – saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.