SJEDNICE

Zbog nedostatka kvoruma nije održana sjednica Ustavnopravne komisije

Članica Ustavnopravne komisije Ljilja Zovko smatra da je cilj zakona uvesti disciplinu

Fena

11.4.2018

Sjednica Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH zakazana za danas nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Predsjedavajući Komisije Halid Genjac je kazao da je neposredno prije sjednice nastao problem s kvorumom te najavio održavanje sjednice 17. aprila.

Komisija je, između ostalog, trebala razmatrati principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u institucijama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Predsjedavajući Komisije Halid Genjac je izjavio novinarima da je ključni motiv za donošenje predloženog zakona da se uspostavi red, disciplina, evidentiranje svih pratećih dokumenata vezanih za zaposlene.

Vjeruje da će usvajanje predloženog zakona poboljšati stanje u toj oblasti.

Članica Ustavnopravne komisije Ljilja Zovko smatra da je cilj zakona uvesti disciplinu.

- Naša uloga, kao zakonodavne vlasti, jeste da osiguramo što preciznije i bolje zakone da bismo u stvarnosti, u praksi donosili bolje propise. Budućnost i praksa će pokazati je li to postignuto ili nije - kazala je Zovko novinarima, dodajući da to zavisi od osoba koje to trebaju primjenjivati.

Član Ustavnopravne komisije Dragutin Rodić naglasio je da su zakoni iz radnog zakonodavstva zakoni koji su najbitniji za jedno društvo.

- Mislim da ovaj zakon nudi određena rješenja. Drago mi je da jedan ovakav zakon ide u redovnoj proceduri. Mislim da je dobra osnova za raspravu - kazao je Rodić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.