PROBLEMI

Studenti i građani Travnika ne smiju biti taoci loših odnosa SDA i HDZ-a BiH!

Upozorili na nerad

K. K.

12.4.2018

Predsjednik OO SBB-a Travnik Tarik Šečić i vijećnici ove stranke u OV Travnik Mustafa Fazlić, Jasmin Kasumović i dr. Zulfo Purić pozvali su danas predsjedavajuću Općinskog vijeća Travnik Vlatku Lukić da sazove sjednicu nakon četiri mjeseca nerada!

- Građani Travnika i studenti ne smiju biti taoci narušenih odnosa između vladajućih stranaka. Pozivam predsjedavajuću Lukić da sazove sjednicu Općinskog vijeća Travnik – kazao je na današnjoj konferenciji za novinare Tarik Šečić, predsjednik OO SBB-a Travnik.

Mustafa Fazlić, predsjednik Kluba vijećnika SBB-a u OV Travnik, podsjetio je kako je SBB podržao Kantonalnu vladu i kako je i kandidat za načelnika općine Travnik bio zajednički, ali da obaveze prema SBB-u nikada nisu ispoštovane ni u SBK ni u općini Travnik.

Neispunjene obaveze


Sazvati sjednicu

- Mi u Kantonu nismo u vlasti, iako je bila obaveza da budemo, i tu smo prevareni od SDA i HDZ-a BiH. Na općinskom nivou imali smo zajedničkog kandidata za načelnika, ali nisu dozvolili da SBB učestvuje u kreiranju općinskog budžeta. Nema pouzdanih podataka zbog čega se ne sazivaju sjednice OV Travnik, a znam pouzdano da smo jedina općina u SBK koja nije podijelila stipendije svojim studentima – istaknuo je Fazlić.

Na niz drugih problema podsjetio je vijećnik Jasmin Kasumović. 

- Djeca ispaštaju zbog stipendija, a načelnik još nije dogovorio koeficijente s općinskim službenicima. Uslijedit će tužbe i opet će se plaćati iz budžeta, tako da će ispaštati i građani – rekao je Kasumović.

On je poručio vlastima i na kantonalnom i na općinskom nivou da najprije riješe smještaj Mješovite srednje škole Travnik pa tek onda da u medijima najavljuju iseljenje iz zgrade travničke Gimnazije!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.