VOZAČI, OPREZ

Na većini puteva saobraćaj usporen zbog sanacije klizišta

Ilustracija

Avaz.ba

13.4.2018

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever - Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog aktivnih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnim putevima M-5 Mrkonjić-Grad - Ključ i M-16 Banja Luka - Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka - Turbe i R-458 Lopare - Čelić.

Skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz, a izdvajamo putne pravce: Sarajevo - Foča, Bihać - Bosanska Krupa, Konjic - Mostar, Jajce - Banja Luka, Bugojno - Novi Travnik, Rogatica - Višegrad i Turbe - Karanovac.

Dolaskom ljepšeg vremena povećan je broj biciklista i motociklista na saobraćajnicama, pa apeliramo na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

S obzirom na to da je vikend pred nama, tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila. Posebno frekventno će biti u poslijepodnevnim satima na izlazima iz većih gradskih centara.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prijelazu Bosanski Novi - Dvor na Uni, zbog radova na mostu, danas od 8 do 17 sati saobraća se usporeno, saopćeno je iz BIHAMK-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.