SAOPĆENJE

SDP: Pozivamo Zvizdića da ne dozvoli uvođenje nacionalnog ključa u upravljanje državnim zatvorom

Avaz.ba

16.4.2018

Socijaldemokratska partija BiH traži od Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, da ne dozvoli usvajanje predloženih izmjena Zakona o izvršenju krivičnih sankcija Bosne i Hercegovine, koje je pripremio Josip Grubeša, ministar pravde BiH.

Predloženim izmjenama želi se uvesti pozicija upravnika i dva zamjenika u državnom zatvoru, umjesto trenutnog rješenja, prema kojem zatvor ima jednog upravnika.

Ovakvim zakonskim izmjenama, parlamentarna većina, po ko zna koji put, pokazuje kako ih zanima samo gomilanje fotelja za stranačke poslušnike, te kontinuirana podjela svega u BiH po etničkim linijama, jer se predlaže da na ove tri pozicije moraju biti imenovani pripadnici iz različitih naroda - poručuju iz SDP-a BiH.

- Umjesto što se bave uvođenjem nacionalnog ključa, čak i u upravljačke strukture državnog zatvora, bolje bi im bilo da javnosti objasne zašto ovaj objekt, u čiju izgradnju je utrošeno 80 miliona KM, još uvijek nije u funkciji, iako su sami najavljivali otvaranje prije više od pola godine?! - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.