U PAUZI

Asim Sarajlić: Ako SDA u oktobru ne osvoji 250.000 glasova, ja ću se spaliti!

S. Degirmendžić

S.DEGIRMENDŽIĆ

18.4.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Zanimljivo, po nekima i čudno društvo okupilo se u poslijepodnevnim satima u kafiću Parlamenta BiH. Aljoša Čampara, federalni ministar policije, stigao je sa Salmirom Kaplanom (SDA), federalnim zastupnikom. Pridružili su im se državni poslanici Damir Bećirović, (DF), Asim Sarajlić (SDA) i Lazar Prodanović (SNSD). 

Na poziv Sarajlića, Sadik Ahmetović iz Nezavisnog bloka pridružio se šarolikom društvu. Na komentar Sarajlića "ovo su ti stari prijatelji", Ahmetović je za Čamparu konstatirao da je „bivši prijatelj“, ali je ipak sjeo za sto.

Pravi razlog dolaska Čampare i Kaplana, odmah nakon što je u Federalnom parlamentu pao Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika, koji je u proceduru uputio sam Čampara, nije poznat.

No, prema onom što su pričali, tema razgovora bili su predstojeći izbori u BiH. Mogle su se čuti i neke anegdote pri evociranju uspomena na predizborne kampanje SDA još prije 10 godina. Naročito im je bilo zanimljivo u Krajini.

Društvo je spominjalo i Sebiju i Bakira Izetbegovića, zatim SBB, broj glasova u zemlji i dijaspori na prošlim izborima, a u jednom trenutku Sarajlić je rekao:

- Ako SDA bude imala manje od 250.000 glasova, ja ću se spaliti!

Iako je do susreta došlo u pauzi sjednice Predstavničkog doma, državni poslanici ostali su s Čamparom i nakon što je sjednica nastavljena.

Njima se pridružio i Željko Komšić, stranački prvak DF-a, a još jedna tura naručenog pića znak je da je neobično društvo imalo namjeru još sijeliti.

Prema tvrdnjama nekih izvora bliskih društvu „u ćošku“, stvarni razlog dolaska Čampare i Kaplana u Parlament BiH ustvari je Denis Zvizdić, odnosno, njegova kandidatura za člana Predsjedništva BiH.

Navodno je dio „gatačko-stolačkog klana“ došao izvidjeti raspoloženje i naklonost među državnim parlamentarcima iz SDA, od kojih svi dolaze iz različitih općinskih organizacija, prema određenim kandidatima. Za „Avaz“ je iz nekoliko krajiških organizacija SDA potvrđeno da su upravo danas obaviješteni o tome da započnu aktivnosti na izradi kandidatskih lista za predstojeće izbore.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.