STAVOVI

SBB: Ne pada nam na pamet da asistiramo SNSD-u i SDA u njihovoj već viđenoj predizbornoj kampanji

E. Ma.

19.4.2018

Poslanici SBB-a neće prisustvovati sutrašnjoj hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, sazvanoj na zahtjev Kluba SNSD-ovih poslanika, potvrdio je za Avaz.ba Damir Arnaut.

Kako nam je rekao, poslanici SBB-a radnim danima dolaze na posao, ali u ovoj farsi od sjednice neće učestvovati. 


- Ne pada nam na pamet da asistiramo SNSD-u i SDA u njihovoj već viđenoj predizbornoj kampanji koja se zasniva na uzajamnom dizanju tenzija. Niti ćemo podržati Mladena Bosića i SDS, koji tri godine servilnosti prema SDA sada sazivanjem protuposlovničke sjednice plaćaju kroz servilnost prema SNSD-u - kaže Arnaut.  

Podsjećamo, predsjedavajući ovog doma Mladen Bosić zakazao je sjednicu za petak na zahtjev Kluba SNSD-ovih poslanika.  

Predložena je samo jedna tačka dnevnog reda, ratnohuškačke izjave člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakira Izetbegovića u vezi s proizvodnjom naoružanja u fabrikama namjenske industrije na teritoriju FBiH.

Predsjedavajući Kluba SNSD-a Staša Košarac kazao je da je neophodno da Izetbegović dođe pred Predstavnički dom i da poslanicima dostavi informacije o tome ko se i zašto naoružava u BiH. Iz SNSD-a traže da sjednici prisustvuju i druga dva člana Predsjedništva Mladen Ivanić i Dragan Čović, ali i predstavnici Ministarstva odbrane BiH, kako bi iznijeli tačne podatke o količini i vrsti naoružanja koje se proizvode u fabrikama namjenske industrije u FBiH.  

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.