STAVOVI

HDZ 1990: Sve članove mafijaške hobotnice čeka udobni smještaj kaznenopopravnih ustanova

Avaz.ba

20.4.2018

Povodom medijskih natpisa o dijeljenju značajnih suma novca menadžmenta najveće hrvatske telekomunikacijske firme, a ka medijskim odredištima u Banjoj Luci i Sarajevu, odnosno onima koji, uz ostalo, medijski politički truju i kriminaliziraju čitav hrvatski narod, pitamo se ima li uprava, s finansijski nezasitnim i moralno kompromitiranim direktorom na čelu, imalo obraza te barem trunku časti i poštenja, navodi se u saopćenju HDZ-a 1990.

- Isti, inače, prema nalozima iz vrha stranke koja ga je imenovala za direktora, zapošljava podobne, a ne sposobne, što u konačnici rezultira time da ta profitabilna firma pod navedenim liderstvom funkcionira poput firmi kćerki sicilijanskih mafijaških porodica te da se novac iz nje masovno izvlači za potrebe svih vrsta „stožerne“ stranke. Posljednji primjer pomna je ilustracija nacionalno bezobzirne i ohole politike.

Nažalost, firma koja bi trebala biti na ponos hrvatskom narodu i pomoći opstanku i ostanku na ovim prostorima, radi upravo suprotno, finansirajući one koji nas sistemski omolovažavaju i tjeraju sa stoljetnih ognjišta u potrazi za egzistencijom - piše u ovom saopćenju.

Dalje se navodi da sistemsko uništavanje profitabilnih hrvatskih poduzeća, s predumišljajem, ići će do 7. oktobra ove godine, poslije čega, smatraju iz HDZ-a 1990, sve članove mafijaške hobotnice čeka udobni smještaj kaznenopopravnih ustanova, a njihovu imovinu prodaja i vraćanje narodu.

- Dok surovo siromašni hrvatski narod doslovno gladuje i jedva preživljava, ohola i gramziva uprava finansijski „balaha“ te se bezobrazno rasipa tuđim novcem.  Vrijeme je da kažemo STOP takvoj politici, vrijeme je da izađemo i glasamo protiv takve politike te posljedično tome pružimo čitavom hrvatskom narodu, a ne samo podobnima, ono što mu pripada. Ne želimo više s knedlom u grlu i pritiskom u prsima ispraćati u bijeli svijet našu,  po principu „odvajanjem od usta“, obrazovanu djecu, a pritom gledati političko-tajkunska nepotistička orgijanja po brojnim državnim javnim poduzećima, agencijama i ministarstvima! Dosta je! Korjenito promijenimo pad morala, golemo iseljavanje, teško siromaštvo, nesigurnost i strah te vratimo dobro na poziciju moći. Pridružite nam se u borbi protiv nepravde - pozvali su iz HDZ-a 1990.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.