Akcija realizirana rano jučer

FUP nije našao ništa kod ratnog majora iz Zenice

D. PAŠALIĆ
20.04.2018 17:38

Foto: Doglod: Sve prošlo u najboljem redu

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP), uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, rano jučer pretresli su stan i kuću ratnog majora Hajriza Dogloda iz Zenice. 

Akcija pretresa stana, smatra Doglod, vjerovatno je uslijedila nakon njegove izjave da će naredni put doći s bombama pred Parlament FBiH.

- Istina je, pretresali su mi stan i kuću. Mislim da je to zato što sam u revoltu rekao da ću naredni put doći s bombama na proteste - ističe Doglod.

Ne krije podatak da je 25. januara 2013. godine policija u podrumu njegove kuće u Gradišću pronašla oružje.

- Osim moje izjave, pretres je vjerovatno dodatno motiviralo i oružje koje su mi jednom pronašli u podrumu kuće. Moram priznati da je policija bila korektna, obavili su svoj posao. Naravno, nisu pronašli ništa. Sve je prošlo u najboljem redu - kaže on.

Doglodu je rasječena glava i zadobio je tjelesne povrede u sukobu s policijom ispred zgrade Parlamenta FBiH, kada ga je, kako tvrdi, udaralo i bacalo po podu sedam specijalaca, dok iz FUP-a tvrde da je Doglod napao policijske službenike.

Tom prilikom, Doglodu su konstatirane lakše povrede, a policijskim službenicima teže.

Sve je kulminiralo kada je Zoran Čegar, komandant podrške pri Jedinici za zaštitu lica i objekata FUP-a, izašao pred borce i kazao im da niko od boraca nije veći borac od njega, iako je, tvrdi Doglod, Čegar proveo svega tri mjeseca u ratu.

NA VRH