BANJA LUKA

Čavka: S istinom o ubistvu Davida Dragičevića ne smije se oklijevati

Avaz.ba

21.4.2018

Potpredsjednik Saveza za bolju budućnost i šef Kluba Koalicije Domovina u Narodnoj skupštini RS Admir Čavka rekao je da je misteriozno ubistvo Davida Dragičevića potreslo Banju Luku.

Čavka je naglasio da je porodica nastradalog Davida ostala neutješna, a Banja Luka je izgubila jedan mladi život.

- Više je nego neophodno da se ovaj slučaj što prije riješi i da pravda ugleda svjetlo dana. S istinom se ne smije oklijevati. Sada i ovdje nema mjesta za politikantstvo i za sakupljanje bilo kakvih političkih poena - istakao je Čavka.

Čavka je dodao da istraga mora biti što prije okončana te da podržava sve napore da do toga dođe što prije. On je podsjetio da je sigurnost u Banjoj Luci narušena u posljednji mjesec.

- Banja Luka mora biti siguran grad. Bili smo svjedoci ranijih nemirnih godina koje su dovele do ubistva Murata Badića pri postavljanju kamena temeljca za Ferhadiju 7. maja 2001. godine, kada su tadašnje vlasti upravo organizirale nemire u gradu. Ubice nikada nisu otkrivene i vjerovatno nikada neće ni biti otkrivene. Te slike su obišle cijeli svijet i treba sve učiniti da se one nikada ne ponove - poručio je Čavka.

Danas je Banja Luka drugačiji grad, Ferhat-pašina džamija je obnovljena i otvorena bez ikakvog incidenta.

- Nadam se da će pravda za Davida biti okončana s uspjehom i da se više nikada i nikome neće desiti nešto slično - zaključio je Čavka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.