TEORETSKO ZNANJE

Konferencija o pristupu u radu s djecom s teškoćama u razvoju

Fena

21.4.2018

Udruženje “Svijet u slikama” iz Zenice, u saradnji s organizacijom "Concept Training" iz Velike Britanije, organiziralo je dvodnevnu konferenciju „Pristupi i strategije u radu s djecom s teškoćama u razvoju”, na kojoj su se, osim roditelja, okupili učitelji, odgajatelji u vrtićima, asistenti u nastavi, edukatori, logopedi, pedagozi, psiholozi i drugim stručnjacima čiji je rad baziran na djecu s teškoćama u razvoju.

Predavači na konferenciji su Colin Troy iz organizacije "Concept Training i Nirvana Radić iz Udruženje „Svijet u slikama“ Zenica.

- Cilj ove konferencije je dati generalno teoretsko znanje kada je u pitanju prepoznavanje ranih znakova u autističnom spektru, karakteristike osoba s poremećajima u autističnom spektru, dijagnozi, prevalenciji, samom značaju rane intervencije, kao i savremenom intervencijskom pristupu - kaže Radić.

Na ovom dvodnevnom skupu učesnici će imati priliku učiti o strategijama za više osjetilnih aktivnosti koje pomažu u razvoju jezika i koordinacije, razumijevanje ponašanja kao oblika komunikacije ili društvene potrebe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.