SKANDAL

Kako su Mehmedagić i Čampara htjeli podvaliti Ambasadi SAD u Sarajevu

Avaz.ba

22.4.2018

Koliko je Dubravko Čampara u šoku što se razotkrivaju njegovi kriminalni dilovi sa sarajevskim podzemljem u pokušaju da politički eliminira Fahrudina Radončića prije uzaludne kandidature njegovog rođaka Denisa Zvizdića za člana Predsjedništva BiH, najbolje potvrđuje i detalj s jednog niskočitanog portala (Faktor).

Tamo je objavljen videozapis na kojem se druže Azra Sarić i tužilac Oleg Čavka. Očigledno se radi o susretu od prije nekoliko godina. To se najbolje vidi iz stanja objekata na toj lokaciji koji su tada bili u izgradnji, a u međuvremenu su radovi završeni i zgrada davno useljena.


Čavka i Sarićka prije nekoliko godina. Čavka i Sarićka prije nekoliko godina

Čavka i Sarićka prije nekoliko godina

Tadašnje prijateljstvo tužioca Olega Čavke i Azre Sarić, koja je, kako je javnosti poznato, glavni svjedok Tužilaštva protiv Radončića, imalo je i pravnu posljedicu: upravo je tužilac Čavka Sarićku poslao da u Tužilaštvu ponudi inicijalni iskaz protiv Radončića.

Naravno, ove činjenice raspamećenom Čampari više ništa ne znače. Njega je strah što je predmet koji je on vodio pristrasno i politički motivirano protiv Radončića dodijeljen novom timu tužilaca, u kojem je Čavka.

Kako je prvi objavio Bnn.ba, taj tim je otkrio da su nestali mnogobrojni i ključni dokazi iz slučaja ''Delalić“. Nije teško zaključiti da je upravo Čampara, kao tužilac koji je jedini vodio taj predmet, uništio Delalićev mobitel i telefonski ispis koji su vodili do pravih izvršilaca.

Sada je Dubravko potpuno razgolićen oslobađajućom presudom EULEX-a u Prištini te najnovijim otkrićem o njegovom radu u Tužilaštvu BiH.


Dokaz opasne montaže: U pozadini se vidi mašina za beton

Dokaz opasne montaže: U pozadini se vidi mašina za beton

Nervoza od neminovnog krivičnog procesuiranja i takav epilog se propagandno pokušavaju neutralizirati čak i tvrdnjama da su Čavka i Radončić prijatelji. A o kakvom „prijateljstvu“ se radi, najbolje dokazuje detalj o Azri Sarić i tome kako je postala ključni svjedok protiv Radončića.

Međutim, plasiranje videosnimka je urađeno u saradnji s Osmanom Mehmedagićem Osmicom. Nakon prozivke ''Avaza'' odakle mu enormno veliki novac za kupovinu nekretnina po Sarajevu, umjesto objašnjenja javnosti, Mehmedagić se odlučio za prljavu obavještajnu igru.

Kako govore izvori ''Avaza'', stari snimak Čavke i Sarićke je sada plasiran kao navodno aktuelni, gdje tobože Čavka kod Sarić lobira za Radončića (njeno svjedočenje, inače, davno je završeno, pa se nema šta lobirati). Cilj je da se Čavka skloni iz novoformiranog tima u predmetu "Delalić", koji je Čampara probao da montira Radončiću i iz kojeg je sklonio suštinske dokaze.

Nekad bilo: Na snimku se vidi početak izgradnje objekta koji je odavno izgrađen i useljen

Nekad bilo: Na snimku se vidi početak izgradnje objekta koji je odavno izgrađen i useljen

Snimak je, prema informacijama ''Avaza'', prvenstveno namijenjen za manipulaciju ljudima iz Američke ambasade, odnosno manipulaciju samom ambasadoricom Morin Kormak (Maureen Cormack) da naivno uleti u scenarij tobožnjeg Radončićevog utjecaja na tužioca Čavku i da svojim autoritetom izlobira povratak Dubravka Čampare.

Očigledno previše naivan scenarij politički ostrašćenog obavještajca i tužioca.


Sadašnji izgled zgrade

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.