REAKCIJE

Magazinović za Avaz.ba: Ovo je skandal, moramo pokazati da imamo kičmu

E. Ma.

23.4.2018

- Do sada smo imali prikrivene manifestacije ruskog utjecaja u Bosni i Hercegovini. Nakon današnje posjete, ruski utjecaj postaje javan, agresivan, nepristojan i uvredljiv - kazao je ovo u izjavi za Avaz.ba Saša Magazinović, poslanik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Podsjetimo, današnje obraćanje delegatima Doma naroda BiH predsjednice Vijeća Federacije Federalne skupštine Rusije Valentine Matvijenko izazvalo je mnogo reakcija, naročito nakon što je rekla da se u BiH desio građanski rat.

- Odavno govorim da će nas drugi cijeniti kad počnemo značajno više cijeniti sami sebe i svoje dostojanstvo. Nažalost, ova generacija političara nema ni osjećaj ni sposobnost da zaštiti nas i dignitet naše države. Što prije dođe generacija novih, da ne kažem mlađih, prije ćemo vratiti dignitet. Kome god padne na pamet, pretenduje da uređuje odnose u BiH. Nebitno o koliko velikoj svjetskoj sili se radi, moramo konačno početi pokazivati da imamo kičmu i stvari nazivati pravim imenom. A ovo danas je skandal. Da Rusija imalo voli i cijeni BiH, ne bi se preko naših leđa prepucavala sa Zapadom - istaknuo je Magazinović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.