SBB BiH Saopćenje za javnost

Adnan Hadžimuratović novi predsjednik Općinskog odbora SBB-a Stari Grad Sarajevo

Pres-centar SBB-a

Foto: Dr. Hadžimuratović: Član SBB-a od 2016. godine


Na sinoćnjoj sjednici Općinskog odbora Saveza za bolju budućnost Stari Grad odlukom većine članova za novog predsjednika SBB-a Stari Grad izabran je ugledni sarajevski ljekar i dječiji hirurg, doc. dr. Adnan Hadžimuratović.

Dr. Hadžimuratović je član SBB-a od 2016. godine, a u svojoj bogatoj profesionalnoj karijeri 21 godinu je angažiran kao ljekar dječije hirurgije na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, od čega je osam godina šef klinike. Osim toga, predsjednik je Sportskog saveza Kantona Sarajevo te ljekar “A” nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Za vrijeme agresije na BiH obavljao je dužnost načelnika Sanitetske službe Obavještajne uprave Generalštaba Armije BiH. Dolazak eminentnog i poznatog dr. Hadžimuratovića u SBB, kao i na čelo Općinskog odbora SBB-a Stari Grad predstavlja značajno pojačanje Saveza za bolju budućnost u Kantonu Sarajevo.

Novi predsjednik je najavio skori izbor potpredsjednika te poduzimanje aktivnosti vezane za daljnji rad Općinskog odbora SBB-a Stari Grad, saopćeno je iz Pres-centra SBB-a.

NA VRH

Podijeli članak na