KRIVIČNO DJELO

Pandurević: Dodik prati telefone funkcionera SDS-a i SzP-a

Fena

25.4.2018

Potpredsjednica Srpske demokratske stranke (SDS) Aleksandra Pandurević tvrdi da predsjednik SNSD-a Milorad Dodik "prati telefone funkcionera SDS-a i Saveza za promjene (SzP) te da imaju dokaze da člana Predsjedništva BiH iz RS Mladena Ivanića i fizički prate i 'pokrivaju' njegove sastanke“. 

Pozvala je SNSD da se vrati u rad Komisije za nadzor nad radom OBA-e, umjesto što bojkotiraju njen rad, insistirajući na Nikoli Špiriću, "koji je prekršio Zakon o OBA-i i počinio ozbiljno krivično djelo“.

- Nama je samo žao što Tužilaštvo BiH nije riješilo slučaj ''Ušće'' i falsfikovanje zaključaka, a moralo je prioritetno postupiti po njemu – navela je Pandurević.

Pozvala je i poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanku Majkić, ako ima saznanja da se neko nelegalno prisluškuje, treba to prijaviti nadležnim organima.

- Čega se plaši? Samo kriminalci se plaše prisluškivanja. Evo, mi znamo i imamo i dokaze da njen šef Milorad Dodik prati telefone funkcionera SDS-a i SZP, pa se na to i ne osvrćemo. Čak imamo dokaze da gospodina Mladena Ivanića, člana Predsjedništva, i fizički prate i ''pokrivaju'' njegove sastanke. Majkić treba da zna da mi nismo oni i da se mi takvim stvarima ne služimo - ustvrdila je Pandurević.

Podsjeća Majkić da je njen kolega Nikola Špirić smijenjen s mjesta predsjednika Komisije, na inicijativu SDS-a, "jer je falsficirao zaključke Komisije i takve falsficirane ih poslao OBA-i, a sve s ciljem da spriječi i opstruira istragu o aferi 'Ušće', čiji su glavni akteri upravo ljudi iz SNSD-a“.

Majkić ne treba da se brine, dodala je, za izbor direktora policijskih agencija na nivou BiH.

- Bolje je Majkić da se brine što SNSD nema kandidata za predsjednika RS i da tu ponudi neko rješenje, a u ovom momentu jedino rješenje im je da podrže našeg kandidata Vukotu Govedaricu jer samo tako mogu učestvovati u pobjedi - navela je potpredsjednica SDS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.