BIH

Kiseljak: Dodjela javnih priznanja pojedincima i pravnim osobama

Piše: Z. K.

25.4.2018

Povodom Dana općine Kiseljak, vijećnici Općinskog vijeća i načelnik općine Kiseljak, Mladen Mišurić Ramljak dodjeljuju javna priznanja pojedincima i pravnim osobama, ustanovama i udrugama za uspjehe u radu i djelovanju.

Tako će Općina i ovoga puta dodijeliti javna priznanja onima koji su zaslužni za privredni, društveni i kulturni razvoj općine kao i njenu promociju u zemlji i svijetu, a konkurs za dodjelu javnih priznanja već je raspisan.

- Prijedlog za javna priznanja podnosi se u pisanoj formi i treba sadržavati ime, prezime, adresu ili naziv predlagača, ime, prezime, adresu i biografiju kandidata pojedinca, odnosno naziv organizacije, obrazloženje s relevantnim podacima, raspoloživu dokumentaciju kojom se potvrđuju navodi iz obrazloženja te navesti vrstu priznanja za koja se isti predlažu – ističu iz Općine.

Kako su naveli iz Općine, javna priznanja Počasni građanin i plaketa Općine Kiseljak dodjeljuje Općinsko vijeće dok Povelja Općine Kiseljak i zahvalnice i diplome dodjeljuje načelnik. Konkurs ostaje otvoren do 4. maja.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.