AVAZ SAZNAJE

Vijeće ministara BiH ni danas nije imenovalo čelnike policijskih agencija

S. D.

26.4.2018

Vijeće ministara BiH ni danas nije imenovalo čelnike policijskih agencija na državnom nivou iako se ta tačka nalazi na dnevnom redu današnje sjednice.

Kako saznaje „Avaz“, imenovanje je odgođeno zbog neprisustva predlagača, u ovom slučaju Dragana Mektića, ministra sigurnosti BiH koji je na putu u Rusiji.

Podsjećamo, Nezavisni odbor u martu je utvrdio rang-listu najuspješnijih kandidata za pozicije direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, Granične policije te zamjenika direktora u DKTP-u, GP-u i SIPA-i.

Za direktora Granične policije BiH predložen je Zoran Galić kao jedini kandidat za tu poziciju, a za poziciju zamjenika uspješna su bila tri kandidata - Fahrudin Halać, Jasmin Gogić i Ensad Korman. 

Najbolje plasirani kandidat za mjesto direktora DKPT-a je Mirsad Vilić. Na listi je i Jasmin Gogić, koji je, također, osvojio više od 50 posto od maksimalno mogućeg broja bodova.

Za poziciju zamjenika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH popunjavaju se dva mjesta, najbolje plasirana su četiri kandidata Ivica Bošnjak, Relja Kovač, Dragan Prodanović i Ranko Vuković.

Za zamjenika direktora SIPA-e predložen je Đuro Knežević, kojem će to biti drugi mandat.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.