REAKCIJE

Jovan Divjak za Avaz.ba: Samo srklete Dudakovića i njegovu porodicu

E. Ma.

27.4.2018

General Jovan Divjak za Avaz.ba kazao je da mu je vrlo teško komentirati hapšenje generala Atifa Dudakovića i ostalih jer se ne zna za šta ih tačno terete.

Siguran je da nema odgovornosti za šta ga terete, ali i da je i na Dudakoviću i ostalima, uz dobre advokate, da dokažu nevinost.

Istaknuo je kako je najvažnije da svako ko se nađe u ovoj poziciji, u kojoj je i sam general Divjak bio, da vidi za šta se tereti i osigura dobre advokate koji će ga braniti.

- Ne treba stvarati preveliku hampu i nije dobro govoriti da je to revanš. Čovjek će dokazati da se ovdje ne izjednačava krivica, da se on ne izjednačava ni s onom šestorkom ni s onima u Orašju da je on činio zločine od 1992. do 1995. - kazao je Divjak.

Dodao je da razumije kako se sada Dudaković osjeća.

- Srklete njega i njegovu porodicu. Znam kako je sa mnom bilo i kako se moja supruga osjećala kada je sve to preživljavala. Znam kako je sve to neprijatno. Stvara se atmosfera pitanja morala. Radio je sve što je trebalo da zaštiti interes BiH - zaključuje Divjak.

Podsjetimo, jutros su uhapšeni Atif Dudaković, Ibrahim Nadarević, Ejub Koženjić, Huso Balagić, Safet Salihagić, Ibrahim Šiljdedić, Adis Zjakić i Hasan Ružnić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.