BIHAMK

Stanje na putevima: Pojačana frekvencija vozila na većini putnih pravaca u BiH

Avaz.ba

28.4.2018

Pojačana je frekvencija vozila na većini putnih pravaca u BiH.

Tokom dana i na većini graničnih prelaza očekuje se frekventniji saobraćaj. Napominjemo vozače koji putuju van zemlje da na vrijeme prekontrolišu da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Za sve informacije o trenutnom stanju na putevima u BIH i graničnim prelazima pozovite naš Informativni centar na broj telefona 1282.

Jutros je pojačana frekvencija vozila na ulazu u BiH na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška, dok su na ostalim graničnim prelazima na ulazu i izlazu iz BIH zadržavanja, za sada, do 30 minuta.

U naredna tri dana, etapno će se voziti biciklistička trka sa startom iz Mostara i ciljem u Orašju. Danas, prvog dana, biciklisti kreću u 9 sati iz Mostara i vozit će dionicu Mostar-Konjic-Tarčin-Kiseljak. Planirani dolazak u Kiseljak je oko 17 sati. Biciklisti će voziti uz policijsku pratnju, a vozači se mole da budu oprezni.

Danas i sutra vozi se biciklistička trka Beograd-Banja Luka (via Bijeljina, Brčko, Doboj, Derventa i Prnjavor), pa vozače koji se budu kretali i tim dionicama savjetujemo da budu maksimalno oprezni.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog radova na sanaciji udarnih rupa na dionici magistralnog puta M-4.2 Cazin-Velika Kladuša-granica sa R Hrvatskom na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Zbog većeg odrona ili aktivnih klizišta, naizmjenično-jednom trakom saobraća se na putnim pravcima: Sarajevo-Foča (na lokalitetu Sijeračke Stijene), Banja Luka-Crna Rijeka i Lopare-Čelić.

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajamo puteve: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.