KONFERENCIJA

Marković povlači zahtjev za odobrenje sredstava za banjsko liječenje

Srna

Nezavisne novine

28.4.2018

Poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milica Marković povući će zahtjev koji je podnijela Administrativnoj komisiji da joj se odobri oko 3.000 KM za banjsko liječenje, a što je posljednjih dana izazvalo brojne negativne reakcije.

Poručeno je ovo na današnjoj konferenciji za novinare, koju je Marković održala zajedno s predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom.

Dodik je Marković pružio podršku, za koju je utvrđeno da nije dobila niti uzela novac ili drugi oblik poklona u svojim aktivnostima u Azerbejdžanu.

- Nije prvi put da SDS i PDP lažima i podmetanjem pokreću čitavu bulumentu lažnih optužbi i sve su odbačene - naveo je Dodik na zajedničkoj konferenciji za novinare, ističući da taj izvještaj nedvosmisleno pokazuje da u ovom slučaju nije bilo korupcije.

Za poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Mladena Bosića, koji je kao i Marković član bh. delegacije u Vijeću Evrope, je rekao da je već gubio sudske procese i da je već platio kaznu za to.

I Marković je istaknula da je dokazano da nisu istinite tvrdnje Bosića o njenoj umiješanosti u korupciju.

- Istražno tijelo je reklo da, u sveobuhvatnoj istrazi, nije pronašlo nikakve dokaze i da ne postoje optužbe, koje je na moj račun, prije svih, uputio Bosić - rekla je ona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.