GORAŽDE

Nijedna skupštinska većina nije naškodila BPK kao što je ova

Al. B.

28.4.2018

Nijedna parlamentarna većina nije u tolikoj mjeri naškodila BPK Goražde kao što je to uradila ova, istaknuto je na konferenciji za novinare Klubova SBB-a, SDP-a i DF-a u Skupštini BPK Goražde. 

Loša ili nikakva koordinacija s višim instancama vlasti dovela je do smanjenja granta FBiH i prihoda od indirektnih poreza, a Vlada ništa novo nije ponudila u ciljevima i politikama, te programu rada za 2018. godinu, kazali su predstavnici SBB-a, SDP-a i DF-a.

- Poštovani građani, nemojte da nas zavaraju razni kamen temeljci zbog kojih se Vlada pretvorila u građevinsku firmu, osmišljeni za fotografiranje i osiguravanje prividnog napretka, dok na drugoj strani broj zaposlenih povećavaju samo u javnoj administraciji, i to mahom po rodbinskoj i stranačkoj liniji, kako je to uradila dopredsjedavajuća Skupštine Daliborka Milović, zaposlivši sina u Ministarstvo privrede, ili poslanik Rasim Mujagić, zaposlivši svog sina u Direkciju robnih rezervi. Razne su najave i pritisci zbog zapošljavanja supruga, snaha i djece ministara i drugih poslanika – navedeno je tokom pres-konferencije.  

Poslanici SBB-a, SDP-a i DF-a pitaju se i šta je s najavama realizacije višemilionskih projekata, zašto je Bosanskopodrinjski kanton s najnižim plaćama u FBiH zbog čega ostaje bez kvalitetnih kadrova, te zašto jedan od ciljeva Vlade nije smanjenje nameta privrednicima, kako bi došlo do rasta plaća u realnom sektoru. 

- Pitamo se kojim pravom i SDA govori o hiljadama novih uposlenih, kad je za više od tri godine u realnom sektoru zaposleno tek oko 400 novih radnika. Ucjenjivački odnosi između koalicionih partnera u vlasti i njihove unutrašnje razmirice ne smiju biti teret koji će kočiti opstanak i razvoj našeg kantona. 

Zajedničkom pres-konferencijom želimo dati nadu građanima da će se ovaj sivi period i stagnacija Kantona uskoro završiti te da će političkom scenom upravljati oni koji će raditi na razvoju, a ne bogaćenju pojedinaca – saopćeno je na konferenciji za novinare predstavnika Klubova poslanika SBB-a, SDP-a i DF-a u Skupštini BPK.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.