VREMENSKA PROGNOZA

Mijenja se vrijeme: U ovim danima očekujte pljuskove i grmljavinu

Avaz.ba

2.5.2018

U Hercegovini se danas očekuje sunčano vrijeme s malom do umjerenom naoblakom. U Bosni će biti pretežno sunčano prije podne. U drugoj polovini dana jači razvoj oblačnosti u većem dijelu Bosne će uvjetovati jače pljuskove i grmljavinu. 

Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 7 i 14 stepeni, a najviša dnevna većinom između 24 i 29 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U četvrtak, u Bosni i Hercegovini prije podne se očekuje jače naoblačenje s juga koje će uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu u cijeloj zemlji. Jače padavine očekuju se u drugoj polovini dana. Najmanje padavina se prognozira za sjeveroistok Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 8 i 14, a najviša dnevna temperatura između 20 i 25 stepeni.

U petak će prevladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Od sredine dana prema večernjim satima se očekuje i grmljavina. Padavine se ne prognoziraju na jugu zemlje. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 7 i 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 20 i 25 stepeni.

Prvog dana vikenda u našoj zemlji se prognozira pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom će biti između 8 i 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka bit će većinom između 17 i 22 stepena, na jugu zemlje do 25.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.