BIHAMK

Pojačana frekvencija vozila u BiH zbog praznika, na GP se čeka i po nekoliko sati

Avaz.ba

2.5.2018

Pojačana je frekvencija vozila na putevima u BiH. Posebno frekventan saobraćaj očekuje se na prilazima većim gradskim centrima. Iz BIHAMK-a apeliraju na sve učesnike u saobraćaju da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

U područjima s kišom vozače upozoravamo da vožnju prilagode trenutnom stanju na putevima.

Na graničnom prijelazu Velika Kladuša na izlazu iz BIH čeka se do dva sata. Na GP Izačić frekventno je u oba smjera, u funkciji je više traka, a zadržavanja su oko 45 minuta.

Povremeno je pojačana frekvencija vozila i na prijelazima Donja Gradina, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na jugu zemlje najveća frekvencija saobraćaja očekuje se večeras na ulazu u BiH preko graničnih prijelaza Ivanica, Doljani i Bijača.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever - Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog većeg odrona ili aktivnih klizišta, naizmjenično jednom trakom saobraća se na putnim pravcima: Sarajevo - Foča (na lokalitetu Sijeračke stijene), Banja Luka - Crna Rijeka i Lopare - Čelić.

Zbog sitnijih odrona skreće se pažnja na puteve: Bihać - Bosanska Krupa, Donji Vakuf - Jajce - Banja Luka, Bugojno - Novi Travnik, Rogatica - Višegrad i Turbe - Karanovac.

Večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija u BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.