VAŠINGTON

Klintonu nagrada za životno djelo, posebna priznanja Klarku, Karteru...

Predsjedavajući Borda direktora Adnan Hadrović

S. KURT

3.5.2018

Gala večera, koja će biti održana u subotu u Vašingtonu, dobra je prilika da se Savjetodavno vijeće za BiH (ACBH) još jednom zahvali Sjedinjenim Američkim Državama na svemu što su učinile na zaustavljanju agresije na BiH.

- ACBH želi izraziti svoju zahvalnost kreatorima američke politike koji su pokazali veliku hrabrost i koji su se borili za pravdu tokom agresije na BiH – ističe za "Avaz" predsjedavajući Borda, direktor Adnan Hadrović.

Bivši američki predsjednik Bil Klinton (Bill Cllinton) bit će specijalni gost i te večeri dobit će nagradu za životno dostignuće. Prošle godine ACBH ovu nagradu je dodijelio američkom dopredsjedniku Džou Bajdenu (Jo Biden) i senatoru Bobu Dolu (Dole).

Posebno priznanje bit će dodijeljeno i bivšem članu Predsjedništva BiH Harisu Silajdžiću, generalima s četiri generalske zvjezdice Gordonu Salivanu (Gordon Sullivan), bivšem komandantu NATO-a za Evropu Vesliju Klarku (Weslay Clark), piscu Bilu Karteru (Bill Carter), kapetanu američke vojske Erminu Mujezinoviću, Saneli Dženkins (Jenkins), te neprofitnoj fondaciji "Hastor".

Gala večera bit će, također, prilika da se obilježi 75 godina državnosti BiH i 11. godišnjica postojanja ACBH.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.