BIH

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Atiljevića i Kovača

Avaz.ba

4.5.2018

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Mirka Atiljevića (1992.) i Blagoje Kovača (1997.) iz Trebinja, državljana BiH, koji se nalaze u pritvoru.  

Optuženi se terete da su u aprilu 2018. godine, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, udružili se s njima poznatom osobom s ciljem neovlaštenog međunarodnog prijenosa i prodaje opojne droge kanabis iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku. 

Prema navodima optužnice, optuženi su 5. aprila 2018. godine u večernjim satima uhapšeni u pograničnom pojasu na području općine Ravno, kada su preko državne granice pješice ilegalno pokušali prenijeti opojnu drogu kanabis u vreći i torbi, u kojima se ukupno nalazilo oko 35 kilograma opojne droge, te tom prilikom su uočeni i spriječeni od pripadnika Granične policije BiH.

Zaplijenjena količina opojne droge na ilegalnom narkotržištu dostiže vrijednost od više desetina hiljada KM. 

Optuženi se terete da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 249. stav 1. u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnom drogom iz člana 195. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.