SUNČANIJE TEK U UTORAK

I u nedjelju će vas probuditi grmljavina: Nevrijeme praćeno pljuskovima

A. Sa.

5.5.2018

Sudeći prema najavi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, i ujutro bi vas mogli probuditi grmljavina i pljuskovi.

Sutra će prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje i tokom prijepodneva, s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U drugom dijelu poslijepodneva i u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina u većini područja. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne lokalno je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme praćeno intenzivnijim padavinama. Vjetar u Bosni slab do umjeren, uglavnom sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu do 19, a dnevne od 16 do 22, na jugu od 23 do 27 stepeni.

Početak nove radne sedmice pratit će oblačno vrijeme. U jutarnjim satima ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne je moguća slaba kiša ili pljusak. Poslije podne ili u večernjim satima slabi lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u centralnim, istočnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, kao i na jugu i jugoistoku Hercegovine. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 14 do 18, a dnevne od 16 do 22, na jugu od 24 do 28 stepeni.

U utorak djelimična stabilizacija vremena. Bit će uglavnom sunčano. Poslije podne i u večernjim satima porast naoblake u Bosni će uvjetovati pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 7 do 11, na jugu od 12 do 18, a dnevne od 17 do 22, na jugu od 23 do 28 stepeni.

Za srijedu meteorolozi prognoziraju nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 6 do 11, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 16 do 22, na jugu od 20 do 25 stepeni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.