BANJA LUKA

SNSD pozvao SDS da prestane sa zloupotrebom smrti tragično preminulog Davida Dragičevića

Fena

6.5.2018

Iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) pozvali su danas SDS da, kako su saopćili, prestane sa "zloupotrebom smrti tragično preminulog Davida Dragičevića, jer to izlazi iz okvira političke borbe i prelazi u lešinarenje u kojem SNSD neće da učestvuje".

-SDS bi morao da se ogradi od svog današnjeg saopćenja, koje u stvari otkriva ko u RS ne želi da se ikada sazna kako je stradao David Dragičević i ko priželjkuje ulicu i zakon ulice u RS - tvrde iz SNSD-a i ističu da podržavaju argumentovane kritike, ali da optužbe bez dokaza predstavljaju "klasičan linč“.

Otac Davida Dragičevića, Davor, večeras je na skupu na glavnom banjalučkom trgu, povodom saopćenja MUP-a RS, rekao da se on ne boji moguće tužbe ili hapšenja.

-Samo nas tužite, jedva čekamo. Dođite i uhapsite me. Vi ste saučesnici u ubistvu i odgovarat ćete – tvrdi Dragičević, koji smatra da je njegov sin ubijen i želi da se saznaju imena nalogodavaca i izvršilaca.

Za 9. maj je najavio konferenciju za novinare u Beogradu, a narednog dana obraćanje u Narodnoj skupštini RS-a na posebnoj sjednici o stanju sigurnosti u RS-u, koja bi trebalo da se održi na zahtjev opozicije.

Iz MUPRS-a danas su najavili da će, zbog svakodnevnih prozivki i neutemeljenih optužbi Davora Dragičevića i određenih ljudi oko njega, na račun rukovodstva i pripadnika MUPRS-a, biti prinuđeni da podnesu krivične prijave.

-Na ovaj način navedeni će morati svoje tvrdnje potkrijepiti materijalnim dokazima u postupku pred nadležnim sudom ili će u suprotnom snositi krivičnu odgovornost i sankcije u skladu sa zakonom – navodi se u saopćenju iz entitetske policije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.