BANJA LUKA

SNSD pozvao SDS da prestane sa zloupotrebom smrti tragično preminulog Davida Dragičevića

Fena
06.05.2018 19:56

Iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) pozvali su danas SDS da, kako su saopćili, prestane sa "zloupotrebom smrti tragično preminulog Davida Dragičevića, jer to izlazi iz okvira političke borbe i prelazi u lešinarenje u kojem SNSD neće da učestvuje".

-SDS bi morao da se ogradi od svog današnjeg saopćenja, koje u stvari otkriva ko u RS ne želi da se ikada sazna kako je stradao David Dragičević i ko priželjkuje ulicu i zakon ulice u RS - tvrde iz SNSD-a i ističu da podržavaju argumentovane kritike, ali da optužbe bez dokaza predstavljaju "klasičan linč“.

Otac Davida Dragičevića, Davor, večeras je na skupu na glavnom banjalučkom trgu, povodom saopćenja MUP-a RS, rekao da se on ne boji moguće tužbe ili hapšenja.

-Samo nas tužite, jedva čekamo. Dođite i uhapsite me. Vi ste saučesnici u ubistvu i odgovarat ćete – tvrdi Dragičević, koji smatra da je njegov sin ubijen i želi da se saznaju imena nalogodavaca i izvršilaca.

Za 9. maj je najavio konferenciju za novinare u Beogradu, a narednog dana obraćanje u Narodnoj skupštini RS-a na posebnoj sjednici o stanju sigurnosti u RS-u, koja bi trebalo da se održi na zahtjev opozicije.

Iz MUPRS-a danas su najavili da će, zbog svakodnevnih prozivki i neutemeljenih optužbi Davora Dragičevića i određenih ljudi oko njega, na račun rukovodstva i pripadnika MUPRS-a, biti prinuđeni da podnesu krivične prijave.

-Na ovaj način navedeni će morati svoje tvrdnje potkrijepiti materijalnim dokazima u postupku pred nadležnim sudom ili će u suprotnom snositi krivičnu odgovornost i sankcije u skladu sa zakonom – navodi se u saopćenju iz entitetske policije.

NA VRH