BANJA LUKA

Službenik koji je tjerao studentice da ga ljube vraća se na posao

Tehnološki fakultet: Bez zahtjeva za promjenu Balabanovog radnog mjesta

Piše: G. DAKIĆ

7.5.2018

Službenik Studentske službe Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci Velimir Balaban, koji je optužen da je tjerao studentice da ga ljube kako bi im prijavljivao ispite, uskoro će se vratiti na posao!

Povreda obaveza

U Rektoratu Banjalučkog univerziteta ističu da je Balabanu izrečena disciplinska mjera teže povrede radne obaveze. Zvaničnih zahtjeva za promjenu Balabanovog radnog mjesta, dodaju u Rektoratu, nije bilo.

Dekanesa Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci Ljiljana Vukić sugerirala je da Balabana ne treba vraćati na staro radno mjesto.

- Na sastanku s rektorom usaglasili smo se da je nedopustivo da Balaban bude na radnom mjestu koje zahtijeva kontakt sa studentima. Univerzitetu je teško da ga rasporedi na neko drugo radno mjesto – istakla je Vukić.

Studenti ogorčeni

Predsjednik Studentske organizacije Tehnološkog fakulteta Goran Popović rekao je da su studenti protiv toga da se Velimir Balaban vrati na ovaj fakultet.

- Studenti su ogorčeni i svi se iskreno nadamo da se Blaban neće vratiti, jer bi to bilo apsurdno nakon svega što se desilo. Dao sam sve od sebe kako bi se ovaj slučaj istjerao načistac, ali čini se da epilog neće biti onakav kakav studenti očekuju da bude – rekao je Popović.

Raniji ispadi

Balabana su krajem oktobra prošle godine studentice Tehnološkog fakulteta optužile da ih je tjerao da ga ljube kako bi prijavio njihove ispite. Balaban je i ranije imao slične ispade na drugim fakultetima. Slučaj „Balaban“ preispitalo je i Tužilaštvo BiH, nakon čega je proslijeđen Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.